Байден підтримує заявки на членство в НАТО Фінляндії та Швеції

Вашингтон вітає заявки Фінляндії та Швеції на членство в НАТО, йдеться в заяві президента США Джо Байдена, поширеній у середу.

“Я тепло вітаю і рішуче підтримую історичні заявки на членство в НАТО Фінляндії та Швеції, і я з нетерпінням чекаю роботи з американським Конгресом і нашими союзниками з НАТО, щоб швидко привести Фінляндію та Швецію до найсильнішого в історії оборонного альянсу”, – йдеться у заяві. Байден.

Він зазначив, що Швеція і Фінляндія ухвалили важливе рішення – добиватися членства в НАТО, і зробили це “після ретельних і всеосяжних демократичних процесів у кожній країні”. На думку Байдена, “приєднавшись до НАТО, вони зміцнять нашу співпрацю в галузі оборони”.

При цьому президент США попередив, що “США разом із союзниками з НАТО збережуть потужну присутність поблизу Балтійського моря, проводитимуть навчання”.

“Поки запити Швеції та Фінляндії на вступ до НАТО розглядатимуться, США працюватимуть із цими країнами над тим, щоб відслідковувати будь-які загрози для нашої спільної безпеки. Також йдеться про те, щоб стримувати, протистояти будь-якій агресії або загрозі агресивних дій”, – додав він.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.