Донецька областьЗакон і ПравоНовини

Жителька Слов’янська облаштувала вдома спостережний пункт та передавала інформацію спецслужбам рф (фото)

Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одну ворожу коригувальницю на Донеччині. Жителька міста Слов’янськ навмисно додалася до проросійського чату в Telegram, аби поширювати там інформацію про місця розташування підрозділів нашої армії.

Про це повідомляють Вчасні Новини з посиланням на пресслужби СБУ та Генпрокуратури.

Для відстеження переміщення українських військ жителька Слов’янська облаштувала у своїй квартирі своєрідний спостережний пункт, а отриману інформацію передавала на один з прокремлівських Телеграм-каналів, який адмініструють представники російських спецслужб.

Повідомляється, що найбільше ворога цікавили маршрути переміщення артилерії ЗСУ, зокрема реактивних систем залпового вогню, задіяних у контрнаступі під Бахмутом.

У травні-червні 2023 року підозрювана в текстових повідомленнях підтверджувала місця російських обстрілів. Також вона викривала вогневі позиції ЗСУ, зокрема розрахунки РСЗВ у Слов’янську та його околицях, чим стримувала наступальні дії українських захисників.

Наразі громадянку затримано та повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зловмисниці загрожує до 8 років тюрми.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.