CуспільствоЕкономікаНовини

Від 50% до 80% вартості: як отримати компенсацію за придбання генератора

У кількох містах Україні можна отримати компенсацію за придбання генератора. На неї мають право об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), житлово-будівельні контори (ЖБК) та керівники багатоквартирних будинків.

Компенсаційній виплати можуть покрити від 50% до 80% вартості пристрою.

Про це повідомили на 1plus1.

Київ. Мешканці багатоквартирних будинків можуть отримати компенсацію в розмірі 75% від вартості генератора, однак сума не повинна перевищувати 80 тисяч гривень.

Львів. ОСББ, ЖБК і решта житлового сектору мають право на відшкодування 50% від ціни (максимальна виплата – 30 тисяч гривень). Підприємці ресторанного бізнесу й роздрібної торгівлі продуктами можуть отримати ваучер.

Полтава. Будинки з понад двома поверхами можуть розраховувати на компенсацію до 50% вартості генератора, але не більше за 80 тисяч гривень.

Суми. Мешканці будинків із понад трьома поверхами або двоповерхових будинків, збудованих до 1993 року, отримають компенсацію до 50% від ціни пристрою (небільше 50 тисяч гривень).

Рівне. У Рівному компенсують до 70% ціни генератора. Водночас є умова – пристрій повинен коштувати не більше 45 тисяч гривень.

Чернівці. Тут можуть компенсувати 80% вартості генератора, якщо він коштував не більше 60 тисяч гривень і покриває потреби щонайменше 36 квартир у будинку.

Одеса. Мешканцям Одеси повернуть до 70% вартості генератора (максимум – 100 тисяч гривень). Для отримання грошей треба звернутися до районної адміністрації з чеками.

Запоріжжя. Повертають 80% від ціни генератора, якщо він коштує до 30 тисяч гривень і був куплений з оплатою через банк.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.