"Нова пошта" з 23 травня змінює тарифи на доставку

 “Нова пошта” з 23 травня змінює тарифи на доставку та впроваджує низку спрощень у тарифах та послугах для клієнтів для полегшення розрахунку вартості відправлення, повідомила пресслужба компанії у п’ятницю.

Так, тариф на доставку посилок до поштомату компанія знижує на 10 грн. Тепер послуга коштуватиме 50 грн. За фіксованою ціною можна буде надсилати документи та посилки незалежно від географії доставки. Вага посилки до поштомату не може перевищувати 20 кг.

Окрім того, “Нова пошта” зменшує вагові градації в тарифі на доставку Україною. Замість семи вагових категорій посилок запроваджують три тарифи за вагою: мала (до 2 кг) – 60 грн, середня (до 10 кг) – 80 грн, велика (до 30 кг) – 120 грн.

Одночасно до тарифу вже включено оціночну вартість для посилок до 500 грн, тому додатково її не нараховуватимуть. Для відправлень вартістю понад 500 грн оцінну вартість, як і раніше, нараховуватимуть як 0,5% від вартості відправлення.

Вартість доплати за доставку посилок до села (Україною) становитиме 20 грн.

Вартість відправлення документів у фірмовому конверті до відділень становитиме 45 грн.

Ще одна зміна – у разі відправлення декількох посилок за однією експрес-накладною доставка кожної з них збільшиться на 10 грн. Посилка з максимальною вагою – за базовим тарифом Україною, решта – за зниженим: до 2 кг – 20 грн, до 10 кг – 40 грн, до 30 кг – 80 грн.

“Нова пошта” також спрощує тариф доставки вантажів. Раніше клієнти платили за доставку вантажів до 30 кг за базовим тарифом Україною та додатково за кожний кг понад 30 кг. Тепер тариф формується так: загальна вага вантажу (в кг) множиться на вартість 1 кг, яка залежить від зони доставки (дальності кінцевого населеного пункту).

Компанія також скасовує розрахунок вартості доставки вантажів за параметрами або крайніми точками упаковки відправки. Вартість за доставку нараховуватимуть виключно з урахуванням фактичної та об’ємної ваги самого вантажу, і, як і раніше, стягуватимуть плату за оренду пакувальних матеріалів для перевезення вантажу (флет-бокс, палетні борти).

Оновлюється також послуга зберігання палет, вантажів, шин та дисків. Зокрема, збільшується кількість безоплатних днів зберігання для палет із двох до трьох календарних днів, за винятком дня прибуття. Водночас для вантажів, автошин та автодисків кількість днів зберігання скорочуватиметься з семи до трьох, за винятком дня прибуття, через обмежену площу відділень та велику кількість відправлень цього виду.

Усі зміни набувають чинності з 23 травня.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.