Третина українців вважає, що наступний рік буде гіршим за 2021

Торік очікування були оптимістичніші

Третина громадян України вважає, що 2022 рік буде гіршим, ніж 2021. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг».

При цьому 31% опитаних вважають, що 2022 рік буде кращим, ніж попередній. Ще третина думають, що нічого не зміниться.

Як зазначили соціологи, торік очікування були оптимістичніші: тоді 52% чекали, що 2021 рік буде кращим за 2020-й. В цілому молодші опитані (до 40 років) очікують, що прийдешній рік скоріше буде кращим, натомість старші – думають, що нічого не зміниться або буде гірше.

Загалом, як свідчить опитування, 67% українців вважають, що країна рухається у неправильному напрямку, 24% – у правильному, 9% – не визначилися.

Найважливішими проблемами в країні українці назвали корупцію (55%) і війну на сході (51%), а також економічну кризу (32%), некомпетентність влади (31%), епідемію коронавірусу (27%), вплив олігархів на політику (24%) та неякісну медицину (24%).

Опитування проведено 14-16 грудня 2021 року серед 2000 респондентів віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донецької і Луганської областей. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews – телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більш як 2,2%.

До слова, опитування Socis показало, що Зеленський очолив антирейтинг політиків. Раніше повідомлялося, що більшість українців проти, щоб Зеленський ще раз ішов у президенти.

Нещодавно опитування показало, кому Зеленський може програти у другому турі виборів.

Також ще одна соціологічна контора показала найвищий антирейтинг Зеленського.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.