CуспільствоНовини

Зареєстровані безробітні залучатимуться до суспільно корисних робіт

В Україні стартує реформа сфери зайнятості. Згідно з рішенням уряду, українці, які мають статус безробітного, зареєстровані у Центрі зайнятості й не були працевлаштовані протягом 30 днів, залучатимуться до суспільно корисних робіт.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, таке рішення пов’язане з мобілізацією ресурсів, які потрібні під час війни.

«Уряд запускає реформу усієї сфери зайнятості. В умовах повномасштабної війни нам потрібно мобілізувати всі можливі ресурси для перемоги над російськими окупантами. Це стосується організації роботи в тилу. Уряд сьогодні затвердить документ, який передбачає, що офіційно зареєстровані безробітні, які протягом 30 днів не працевлаштовані, залучатимуться до суспільно корисних робіт», – сказав він.

Що робитимуть зареєстровані безробітні

Наразі не вказано точних об’ємів та напрямків роботи, оскільки це визначатиме місцева влада в кожному конкретному регіоні. Це може бути розбір завалів, будівництво захисних споруд, благоустрій, ремонтні або сільськогосподарські роботи.

Робота оплачуватиметься у розмірі мінімальної заробітної плати.

«Ми фактично усуваємо можливість, коли люди могли отримувати гроші від держави і відмовлятися від запропонованої роботи. В умовах воєнного часу держава не має для цього ресурсів. Усі мають або воювати і захищати Батьківщину, або працювати на перемогу і для фронту», – наголосив прем’єр.

Хто може втратити статус безробітного

Окрім того, статус та виплати із безробіття відтепер втрачаються, якщо людина перебуває за кордоном понад 30 днів під час воєнного стану.

Джерело

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.