Шойгу заявив про нібито підготовку провокацій з хімічною зброєю на сході України

Росія продовжує нагнітати ситуацію в інформаційному просторі. Цього разу вдалися до фейків щодо присутності ПВК США на Донбасі та підготовки ними «провокацій із хімічними компонентами».

Про це міністр оборони Росії Сергій Шойгу повідомив на розширеному засіданні колегії Міноборони РФ, передають Вчасні Новини.

Шойгу заявив про нібито підготовку приватними військовими компаніями США провокацій із хімічними компонентами на території Донбасу. Більш того, додав, що має інформацію про начебто присутність представників американської сторони у Донецькій області.

«Для скоєння провокацій до міст Авдіївка та Червоний Лиман доставлені резервуари з невстановленими хімічними компонентами», – заявив він.

Шойгу висловив впевненість, що на Донеччині нібито «перебувають понад 100 американців, які готують український спецназ».

«Достовірно встановлено присутність понад 120 співробітників американських ПВК у населених пунктах Авдіївка та Приазовське Донецької області. Вони обладнують вогневі позиції у житлових будинках та на соціально значущих об’єктах, здійснюють підготовку українських сил спеціальних операцій та радикальних збройних угруповань до активних бойових дій», – заявив Шойгу.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.