США продовжують координувати з Європою можливі санкції проти РФ, задоволені позицією ЄС

Адміністрація США продовжує контакти з європейськими союзниками і партнерами стосовно санкцій у разі нападу РФ на Україну, заявила у вівторок помічник держсекретаря Карен Донфрід.

“Ми продовжуємо уважно координувати свої плани з партнерами і союзниками в Європі”, – сказала вона під час телефонного брифінгу, відповідаючи на запитання “Інтерфаксу”.

Донфрід зазначила, що США вітають озвучену на нещодавньому саміті ЄС готовність вводити жорсткі обмежувальні заходи проти Москви у разі вторгнення РФ в Україну.

“Ми вітаємо подібні висновки саміту”, – сказала вона.

Раніше в грудні лідери країн ЄС пообіцяли, що військовий напад Росії в Україну спричинить низку контрзаходів, зокрема скоординовані санкції проти Москви.

“Будь-яка подальша військова агресія проти України матиме масштабні результати і дорогі наслідки, включно з обмежувальними заходами, скоординованими з партнерами”, – зазначалося в заяві за підсумками саміту ЄС.

“Європейська Рада наголошує на необхідності для Росії сприяти деескалації напруженості, викликаної нарощуванням її військової присутності уздовж кордонів з Україною і агресивною риторикою”, – також йшлося в заяві.

Водночас лідери ЄС знову висловили прихильність суверенітету і територіальній цілісності України.

Згідно із заявою, Європейська Рада має намір просувати дипломатичний шлях врегулювання ситуації і підтримувати нормандський формат з метою цілковитого виконання Мінських домовленостей.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.