У Держспецзв'язку не вбачають серйозного ризику захоплення українських ІТ-активів російськими військовими

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації (Держспецзв’язку) не оцінює як “високий” ризик можливого захоплення даних та українських ІТ-активів російськими військами.

“Здебільшого ми концентруємося на переміщенні даних та резервних копій. Ми оперативно реагуємо у тих випадках, коли українським ІТ-активам загрожує серйозна небезпека, щоб запобігти можливому захопленню даних російськими військами. Але оскільки більшість наших ІТ-активів зосереджена в Києві, ми не оцінюємо ці ризики як дуже високі”, – сказав заступник голови Держспецзв’язку Віктор Жора під час онлайн-пресконференції в середу, відповідаючи на запитання про стан евакуації державних серверних потужностей.

Він наголосив, що процес переміщення державних ІТ-активів розпочався ще до війни з урахуванням усіх можливих ризиків і триває досі.

Водночас, як зазначив заступник голови Держспецзв’язку, сама процедура залежить від ситуації у кожному конкретному агентстві чи компанії.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.