Економіка

Міністр економіки ФРН має намір обговорити з партнерами реакцію на рішення РФ перевести в рублі оплату за газ

Міністр економіки Німеччини Роберт Хабек заявив, що обговорить із партнерами ситуацію навколо рішення Росії перевести в рублі оплату за російський газ, повідомляє агентство Bloomberg.

“Я обговорю з партнерами реакцію на оплату карбованцями (за російський газ – ІФ)”, – наводить агентство слова міністра. Хабек також зазначив, що, на його думку, “оплата карбованцями буде порушенням контрактів”.

Тим часом, неназваний високопоставлений дипломат у ЄС заявив європейському виданню “Політико”, що він “сумнівається, що це (рішення про переведення в рублі – ІФ) переконає такі країни, як Німеччина, підтримати санкції проти російської сфери енергетики”. “Це безумовно не призведе до жодних санкцій або рішень на саміті ЄС у четвер”, – додав європейський дипломат.

Раніше в середу президент Росії Володимир Путін на нараді з урядом заявив, що оплата постачання російського газу на експорт до недружніх країн переводиться в російські рублі. Він доручив ЦБ та уряду за тиждень визначити порядок операцій із придбання рублів на внутрішньому ринку РФ покупцями російського газу.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.