Події

Ядерну зброю не може застосувати адекватна людина, але Росія може це зробити – Зеленський

Ядерну зброю не може використати адекватна людина, але Росія це зробити може, вважає президент України Володимир Зеленський.

“Я не вважаю, що сьогодні у світі адекватна людина може використати ядерну зброю. Я вважаю, що це може бути використано тією чи іншою людиною не коли вона загнана в кут, а коли вона втратила зв’язок із реальністю, зі здоровим глуздом… І тому, якщо керівництво Російської Федерації не втратить повністю зв’язок з реальністю та адекватність, вони не зможуть і не використовуватимуть ядерну зброю”, – заявив Зеленський на пресконференції у суботу в Києві.

Відповідаючи на запитання, чи Російська Федерація може застосувати ядерну зброю, глава української держави сказав: “Може. Чи вірю я в це? Вірити у такі речі не хочеться, скажу вам відверто”.

Зеленський також зазначив, що якби Україна мала ядерну зброю, то вона б її ніколи не застосувала.

“Це неможливо. Тому що ми є абсолютно адекватними людьми. Будь-якого керівника нашої держави, який би… почав… пальчиком тягтися до цієї кнопки, його знесли б наша держава, наше суспільство і я був би першим серед тих людей, які б бігли просто знести таку людину”, – сказав президент.

За його словами, якби Україна мала ядерну зброю, “то ризики про початок війни з боку Росії було б мінімізовано”.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.