Франція, ФРН, Велика Британія і ще низка країн критикують розгортання ПВК "Вагнер" у Малі

Низка європейських країн, а також Канада в четвер заявили, що засуджують розгортання бійців російської ПВК “Вагнер” у Малі, повідомляє МЗС Франції.

“Ми, міжнародні партери, сповнені рішучості підтримувати Малі та її народ, який прагне до миру і стабільності, а також – до боротьби проти тероризму. Ми рішуче засуджуємо розгортання найманців на території Малі. Це розгортання погіршить ситуацію в сфері безпеки на заході Африки, ситуації з правами людини в Малі…”, – йдеться у спільному комюніке.

Документ має назву: “Спільне комюніке з питання розгортання групи “Вагнер” у Малі”.

“Ми шкодуємо, що перехідна влада Малі схвалила рішення використати і так недостатні державні кошти для того, щоб платити найманцям, а не підтримувати власні малійські сили безпеки та держструктури, які працюють на благо малійського народу”, – наголошується в ньому.

Автори комюніке запевняють, що у них “є дані про те, що Росія сприяє розгортанню групи в Малі”. “Закликаємо Москву поводитися відповідально і конструктивно в цьому регіоні”, – наголошують вони.

Комюніке підписали Франція, Бельгія, Канада, Данія, Естонія, Франція, Італія, Литва, Норвегія, Нідерланди, Португалія, Чехія, Румунія, Велика Британія та Швеція.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.