ЕкономікаНовини

Найскладніший етап енергосистема вже пройшла

Найскладніший етап після ракетної атаки рф 23 листопада українська енергосистема вже пройшла. Усі області України вже заживлені.

Про це повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«Найскладніший етап після цієї атаки наша енергосистема вже пройшла. Всі області заживлені, енергосистема знову з’єднана з енергосистемою Євросоюзу. Всі три атомні станції, що розташовані на неокупованій території, працюють», – розповів Володимир Кудрицький.

За прогнозами голови правління НЕК «Укренерго», вже через 1-2 дні вони вийдуть на свою нормальну планову потужність. Це дозволить перевести споживачів замість аварійних на планові графіки відключень.

Крім того, через постійні обстріли зі сторони рф в Україні є проблема не лише зі світлом, але й зі зв’язком.

Президент України Володимир Зеленький анонсував додаткові рішення щодо відновлення стабільності зв’язку в умовах війни.

«Окрема увага — системі зв’язку. Хоч би що планували терористи, маємо зберегти зв’язок. росія хоче, щоб українці не просто опинилися без світла й тепла… Терористи хочуть ізолювати нас одне від одного й зробити так, щоб ми не відчували одне одного. Тому це фундаментальне питання. І щодо цього питання будуть іще додаткові рішення. Готуємо їх», – сказав Зеленський.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.