Донецька областьНовини

У Святогірську перейменували пам’ятник Артему

26 вересня пройшло засідання Експертної комісії з питань обліку об’єктів культурної спадщини Міністерства культури та інформаційної політики України. Під час зустрічі розглянули облікову документацію щодо перейменування «Пам’ятника радянському партійному і державному діячеві Артему (Ф. А. Сергеєву)» у м. Святогірську.

Про це повідомляють Вчасні Новини з посиланням на Дон ОВА..

«Після розгляду документації комісією ухвалено одностайне рішення щодо внесення змін до Державного реєстру нерухомих пам’яток України та перейменування пам’ятки національного значення монументального мистецтва та науки і техніки на «Пам’ятник авторства видатного скульптора І.П. Кавалерідзе»», – зазначили в управління культури і туризму облдержадміністрації.

На думку комісії, що такий підхід є гарним прикладом виконання принципів Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Варто зазначити, що пам’ятник Артему у Святогірську – є унікальною скульптурою. Вона є найвищим у Європі об’єктом у стилі кубізму – 22 метри у висоту, з постаментом – усі 28 та вагою понад 800 торнн. Тобто це ще й найважча бетонна скульптура у світі. Її неможливо перемістити, неможливо зрізати чи ліквідувати жодним чином. Тобто тільки підірвати пам’ятник разом зі скелею.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.