Війна на сході УкраїниДонецька областьНовини

Доба на Донеччині: росіяни вбили двох цивільних, усі спроби наступу провалені

Російські окупанти продовжують невдалі спроби відновити втрачене положення в районі Кліщіївки та Новомихайлівки. На Куп’янсько-Лиманському напрямку не зафіксовано штурмових дій.

Водночас ворог вдарив двома ракетами по умовно тиловому Слов’янську та вбив двох місцевих жителів Званівки.

За даними нацполіції Донецької області, протягом доби ворог завдав 18 ударів по цивільному населенню. Окупанти били з авіації, РСЗВ «Смерч», «Град», артилерії, танків.

Гучно було в 10 населених пунктах: містах Авдіївка, Курахове, Часів Яр, смт Нью-Йорк, Північне, селах Диліївка, Дружба, Званівка, Новоукраїнка, Олександропіль.

За інформацією Донецької ОВА, за 25 вересня росіяни вбили 2 жителів Донеччини — у Званівці.

Серед ночі росіяни завдали удару по Слов’янській громаді — пошкоджено ринок та кав’ярні, без жертв.

На Волноваському напрямку пошкоджено будинок і господарчу споруду у Новоукраїнці, Вугледар зазнав 36 артобстрілів.

На Донецькому напрямку під обстрілом Курахове — по приватному сектору міста влучили 12 снарядів. Інформація про постраждалих не надходила, обсяги руйнувань встановлюємо. У Мар’їнській громаді обстріляні Красногорівка і Новомихайлівка.

На Горлівському напрямку у Часовоярській громаді пошкоджено 5 приватних будинків, 2 багатоповерхівки та 1 промислова будівля. В Іллінівській громаді обстріляні поля за межами населених пунктів. Пошкоджено будинок у Диліївці Костянтинівської громади.

На Лисичанському напрямку 2 людини вбиті у Званівці. Пошкоджено будинок у Сіверську, зафіксовано 28 обстрілів Лиманської громади.

Ситуація уздовж лінії фронту на Донеччині

За даними Генштабу України, на Лиманському напрямку не відбувалось штурмових дій, однак ворог не полишає спроб повернути втрачене положення на Бахмутському напрямку.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник наступальних (штурмових) дій не вів.

На Бахмутському напрямку наші захисники успішно відбили 5 атак противника в районі Кліщіївки Донецької області, де ворог намагався відновити втрачене положення.

На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили атаки противника в районах населених пунктів Авдіївки та Сєверного Донецької області.

На Мар’їнському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар’їнки Донецької області, де протягом доби здійснив 10 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій. Крім того, противник намагався відновити втрачене положення в районі Новомихайлівки Донецької області, але успіху не мав.

На Шахтарському та Запорізькому напрямках наші захисники продовжують тримати оборону на зайнятих рубежах, захищають нашу землю від окупантів.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.