У Святогірську готують прихисток для містян

У Святогірську на Донеччині цієї зими опалюватимуть лише лікарню та установи, у житлових будинках опалення не буде. Для людей готують зимовий прихисток, який прийматиме вдвічі більше людей, ніж торік та зроблять «якісніше годування». Жителям приватного сектору роздають дрова та паливні брикети.

Про це Суспільному Донбас розповів начальник Святогірської ВА Володимир Рибалкін, передають Вчасні Новини.

«У Святогірську цього року, як і в минулому опалювального сезону не буде. Зараз підготовлюється і буде працювати об’єкт тимчасового проживання людей, які не можуть евакуюватися і не можуть перебувати в приміщенні, де немає опалення. Там (у прихистку — ред.) буде і світло, там буде і опалення», — розповів Володимир Рибалкін.

За словами Рибалкіна, прихистити зможуть близько сотні людей. Минулого року в такому пункті проживали 55 людей. Цьогоріч, каже, люди почали більш активно звертатись про допомогу.

«Багато людей звертаються і питають: чи буде він працювати. А він буде працювати. Ми в цьому році сподіваємося, що більше людей буде звертатися до того пункту, тому що ми там плануємо ще робити якісніше годування», — розказав Рибалкін.

Також, за його словами, власникам приватних будинків роздадуть брикети для опалення. Їх видають міжнародні організації. Окрім цього, влада міста проводить заготівлю деревини.

«В цьому році державну субвенцію на видачу дров місцевим жителям не отримали. «Міжнародники» дають і з власного бюджету, те що ми можемо, ми виділяємо», — повідомив Володимир Рибалкін.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.