«Щоб не доповіла пальнув по ній». Рябчук детально розповів, як вбивав товаришів по службі (відео)

Рябчук застрелив дівчину, бо вона мала доповісти про ситуацію

У мережі з’явилося відео, на якому нацгвардієць Артемій Рябчук розповідає хронологію стрілянини у Дніпрі, де загинуло п’ятеро людей.

Він розказав, що взяв автомат і застрелив одного контрактника та двох строковиків. Після цього він застрелив дівчину, яка повинна була доповісти про ситуацію, та намагався втекти з території заводу.

«Я беру автомат… Я заряджаю перший магазин і стріляю по тих двом, які знаходяться в КЗЗ…Після чого я знав, що операторша зв’язується з частиною кожні 30 хвилин, щоб доповісти про обстановку і я, щоб вона не доповіла пальнув по ній. Після чого я зайшов у відкритий сейф і забрав усі заряджені ріжки, які зміг закинути у рюкзак», – розповів Рябчук полісменам після затримання.

Він також додав, що згодом відкрив одну з дверей виходу та кілька разів вистрілив у замок, щоб його відчинити. Зробити цього йому не вдалося. Тоді він пройшовся територією заводу і знайшов місце, через яке зміг перелізти та вийти за територію «Південмашу».

«Я ходив житловими районами, шукав притулок. Потім вийшов на трасу і зловив легкову машину. За кермом була жінка. Вона підкинула мене до лівого берега. Після чого я пішов у покинуту будівлю, де скинув кілька ріжків», — зазначив підозрюваний.

Раніше у мережі з’явилося відео розстрілу солдатів. Крім того у мережі з’явилося відео затримання вбивці.

Нагадаємо, 27 січня на території Південного машинобудівного заводу («Южмаш», «Південмаш») сталася трагедія. Військовослужбовець Національної гвардії України, солдат строкової служби Рябчук Артемій Юрійович, під час видачі зброї, з невстановлених причин пострілами з автомата Калашникова розстріляв караул військовослужбовців Нацгвардії, після чого зі зброєю втік. У результаті цього п’ятеро осіб загинули, а ще п’ятеро отримали поранення.

Згодом з’явилася інформація про те, що злочинець зміг упіймати попутку і виїхати з місця злочину. Поліція затримала нацгвардійця.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.