Зеленський: Звідки стільки могутності в тих, хто блокує шостий пакет санкцій ЄС?

Президент України Володимир Зеленський у традиційному відеозверненні в ніч із четверга на п’ятницю заявив, що катастрофічної ситуації можна було уникнути, “якби сильні світу цього не загравали з Росією, а реально натиснули заради припинення війни”.

“Скільки вже тижнів Європейський Союз намагається узгодити шостий пакет санкцій проти Росії? Поки вона отримує від європейців майже по мільярду євро на день за постачання енергоресурсів. Звичайно, я вдячний нашим друзям, які просувають нові санкції. Але звідки взялося стільки могутності в тих, хто блокує шостий пакет?”, – запитав Зеленський.

“Чому їм досі дозволено мати стільки могутності, зокрема й у внутрішньоєвропейських процедурах? Скільки вже тижнів світ не наважується заблокувати російську банківську систему – всі банки без винятку, щоб позбавити агресора можливості фінансувати не тільки війну проти нас, а й політику створення розколів і криз повсюди у світі”, – зазначив він.

Зеленський також нагадав, “скільки вже часу ми боремося, щоб Україні надали всю зброю, яка необхідна, щоб змінити характер боїв і почати рухатися швидше і впевненіше до вигнання окупантів. Всю зброю, включно з MLRS. З тими системами, які реально потрібні, щоб зупинити цю агресію. Ми впевнені, що завдяки нашим зусиллям ми все ж таки будемо почуті”.

“За час з 26 травня 2014 року (день захоплення Донецького аеропорту – ІФ-У) і тим більше – з 24 лютого цього року і по сьогодні було безліч можливостей у тих, хто дійсно має для цього силу, щоб поставити крапку і сказати: тепер Росія справді відчує повну ціну за те, що вона робить проти України, проти європейської єдності та проти свободи як такої”.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.