Британським футбольним фанам загрожує до 10 років заборони відвідувати матчі за публікацію расистських образ

Про це повідомляє Reuters.

Законопроєкт щодо відповідних поправок до законодавства представлять у 2022 році.

Наразі у Великій Британії заборона відвідувати футбольні матчі поширюється лише на засуджених за насильство та заворушення під час ігор. Ця заборона може діяти від 3 до 10 років. За даними ЗМІ, у країні загалом видали 1359 відповідних наказів.

Однак після фіналу Євро-2020 футбольні фани почали цькувати у соцмережах гравців збірної Англії, які не забили вирішальні пенальті.

«Цього літа ми бачили прекрасну гру, зіпсовану ганебним расизмом від онлайн-тролів, які ховалися за своїми клавіатурами та знущалися з наших футболістів», ㅡ сказала міністерка.

Що передувало?

12 липня лондонський футбольний клуб «Арсенал» заявив про расистське цькування свого 19-річного гравця та футболіста збірної Англії Букайо Саки, який не забив вирішальний пенальті під час фінального матчу Євро-2020 проти Італії.

Поведінку фанатів публічно засудили головний тренер збірної Гарет Саутгейт, прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон та президент Англійської асоціації футболу принц Вільям.

Поліція Лондона розпочала розслідування расистського цькування у соцмережах трьох темношкірих гравців збірної Англії — Букайо Саки, Джейдона Санчо та Маркуса Решфорда.

11 липня у фіналі чемпіонату Європи з футболу збірна Італії перемогла збірну Англії. Доля матчу вирішувалася в серії пенальті, під час якої англійці схибили тричі: свої голи не забили саме Решфорд, Санчо та Сака. Фінал Євро-2020 відбувся на лондонському стадіоні «Вемблі»: у ньому англійська збірна поступилася команді Італії.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.