У Франції оштрафували на 40 тисяч євро лікаря, який безплатно підробляв COVID-сертифікати

Про це повідомляє французька газета Le Figaro.

Лікаря пенсійного віку, який працював у будинку для літніх людей, звинуватили у безплатній підробці 35 сертифікатів про щеплення, у тому числі собі й своєму сину. 

Чоловік визнав вину. Своє рішення піти на порушення пенсіонер пояснив недовірою до вакцин — чоловік порівняв її з «генною терапією».

Його сина, який був посередником між лікарем і «клієнтами», оштрафували на 3 тисячі євро, з яких 1,5 тисячі — умовно. 

Підробки COVID-сертифікатів в Україні

Махінації з підробкою ПЛР-тестів чи COVID-сертифікатів неодноразово фіксували і в Україні. Правоохоронці регулярно викривають на таких схемах представників турагентств, медиків і просто охочих заробити.

Зокрема, 10 листопада у Дніпрі викрили лікаря, який щодня робив до 30 фейкових COVID-сертифікатів.

Також 12 листопада в Києві викрили підпільну типографію, де друкували фейкові ПЛР-тести й COVID-сертифікати. За місяць зловмисники заробляли 3 млн грн. А 15 листопада СБУ викрила три великі мережі COVID-аферистів у Києві, Львові та Рівному. Їхніми послугами скористалися понад 10 тисяч людей.

У Києві 10 грудня викрили медичну працівницю та патрульного поліцейського, які нібито разом організували схему з виготовлення фейкових COVID-сертифікатів про вакцинацію. Їм загрожує до 6 років в’язниці.

А 14 грудня правоохоронці викрили ще одну мережу з виготовлення фейкових міжнародних COVID-сертифікатів. Її назвали найбільшою в Україні.

У Верховній Раді наразі розглядають законопроєкт про введення кримінальної відповідальності за створення, розповсюдження та використання підробних COVID-сертифікатів. Попередньо парламентарі його схвалили.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.