У Греції на тлі зростання захворюваності COVID-19 на 3-16 січня ще більше посилять обмеження

Влада Греції з метою стримати подальше зростання захворюваності COVID-19 запровадить на 3-16 січня низку додаткових обмежень, які переважно торкатимуться нічних розважальних закладів, повідомляє в понеділок видання The Guardian.

Так, глава МОЗ Греції Танос Плевріс оголосив, що маски високого ступеня захисту будуть обов’язковими для носіння в супермаркетах, громадському транспорті, закладах громадського харчування.

Також барам і ресторанам потрібно буде закриватися опівночі, а за одним столиком не можна буде розміщувати більше ніж шість відвідувачів.

“Якщо ми визначимо, що ці заходи не виконуються, ми заборонимо виконання музики у розважальних закладах”, – наголосив міністр.

Також заповнюваність трибун на спортивних заходах має становити або 10% місткості, або 1 тис. осіб. Будинки для людей похилого віку можна відвідувати лише за наявності негативного ПЛР-тесту, зробленого протягом 48 годин до візиту.

Тим часом, у понеділок за добу в Греції виявили рекордні ще 9 284 випадки COVID-19, а ще 66 людей померли через коронавірус.

Раніше в грудні МОЗ Греції також відмінило масові заходи на новорічні та різдвяні свята, а також зобов’язало мешканців носити маски для стримування поширення варіанта коронавірусу “омікрон”.

За весь період пандемії в Греції було виявлено понад 1 млн випадків зараження вірусом та близько 20,4 тис. смертей від наслідків захворювання, тоді як приблизно 997 тис. осіб одужали.

 

 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.