Федоров: Ситуація з безпілотниками кардинально зміниться у лютому чи березні

Збройні сили України днями отримали партію ударних дронів Punisher для знищення живої сили противника. Крім цього, Україна розробляє безпілотники класу «повітря-повітря», які зможуть збивати іранські дрони-камікадзе Shahed.

Про це заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, повідомляє ABC.

Він наголосив, що дослідження та розробки літальних апаратів, здатних збивати інші безпілотники прямо в повітрі, вже ведуться.

«Я вже можу сказати, що ситуація з безпілотниками кардинально зміниться у лютому чи березні», – зазначив Федоров.

Міністр додав, що Україна закупила близько 1400 безпілотників для розвідки, нагляду за полем бою та рекогносцювання. Надалі планується оснастити армію ударними безпілотниками.

«Наступний етап, коли ми більш-менш забезпечені розвідувальними безпілотниками, — це ударні безпілотники. Це як вибухові дрони, так і дрони, які літають на відстань від трьох до 10 кілометрів і вражають цілі», – зазначив міністр.

Міністр цифрової трансформації також додав, що в майбутньому місій із ударними безпілотниками побільшає.

«Ми там говоримо про дрони, БПЛА, які ми розробляємо в Україні. Ну, у будь-якому разі, це буде наступний крок у розвитку технологій», – сказав він.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.