Війна в УкраїніВійна на сході України

Донецька область – «суцільна гаряча точка»

Росіяни продовжують знищувати Донеччину. Лише за останню добу обстрілів зазнали 15 населених пунктів. Окупанти вбили та поранили мирних жителів.

У Бахмуті знищується вся інфраструктура, проте Збройні сили України надійно тримають оборону і нищать ворога.

А в деокуповані міста починає повертатися життя…

Поліція документує наслідки воєнної агресії росії

28 жовтня внаслідок російських обстрілів загинуло троє мирних жителів Донецької області. Ще восьмеро людей дістали поранення.

«Росія вбиває цивільних! За 28 жовтня росіяни вбили трьох мирних жителів Донеччини: двох у Курдюмівці та одного у Північному», – написав голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Загалом протягом минулої доби було нанесено 29 ударів.

Ворог накрив вогнем міста Авдіївка, Бахмут, Соледар, Часів Яр, смт Велика Новосілка, Північне, Нью-Йорк, села Курдюмівка, Опитне, Сєверне, Ласточкине, Карлівка, Тоненьке, Бахмутське, Дружба.

Б’ють з артилерії, РСЗВ «Град», «Ураган», мінометів.

Поліція відкрила  кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

«Донецька область – це одна суцільна гаряча точка. Залишатися тут – небезпечно!», – написав голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

Оборонні споруди на деокупованій території Донеччини

На звільнених територіях Донецької області вживаються додаткові заходи з будівництва оборонних фортифікаційних споруд.

«Ми буквально з першого місяця повномасштабного вторгнення рф почали роботу над будівництвом фортифікаційних споруд, так само ця робота продовжується. І деокуповані території не є винятком. Там у чіткій координації з військовим командуванням нами вживаються додаткові заходи з будівництва оборонних фортифікаційних споруд, в тому числі й на території деокупованих громад», – розповів Кириленко в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що виклики щодо можливого повторного наступу окупантів на звільнений Лиман були враховані одразу після його деокупації й початку стабілізаційних заходів.

Банкомати у Лимані та електроенергія у Святогірську

Також голова Донецької ОВА розповів, що до звільнених Святогірська та Лимана підвели електроенергію.

«Зараз електроенергія вже підведена до Святогірська і Лимана. Працюємо над відновленням внутрішніх мереж і поверненням життя в ці дуже сильно зруйновані деокуповані населені пункти», — повідомив Кириленко.

У Лимані вже працюють два банкомати, тож мешканці звільненого міста тепер можуть скористатись банківськими послугами.

Про це повідомив голова Лиманської МВА

Запрацювали Банкомати:

  • «Ощадбанку» за адресоюя: вулиця І.Лейка, 3. Графік роботи з 10 до 16 години.
  • «Приватбанку» за адресою: вулиця Привокзальна, 36. Графік роботи з 10 до 16 години.

За даними «Приватбанку», почне роботу переїзне відділення, яке прийматиме місцевих мешканців двічі на тиждень.

Найгарячішим напрямком залишається Бахмут

Бахмутський напрямок залишається найбільш важким на фронті. Українські Захисники продовжують тримати оборону та нищать ворога. Проте росіяни не припиняють спроб прорвати оборону та щільно обстрілюють місто.

Наразі дуже страждає вся інфраструктура Бахмуту.

«Ворог не припиняє спроб зайти в місто, прорвати оборону, але ці спроби є невдалими. Зазнає втрат і відступає. Зрозуміло, що застосовує він і вагнерівців, яких поповнюють за рахунок осіб, які перебували в місцях позбавлення волі. Але наші захисники і професійні дії військового командування ситуацію тримають контрольованою, незважаючи на постійні обстріли. Звичайно, дуже страждає інфраструктура, Бахмут дуже пошкоджено. Є руйнування, які не підлягають відновленню», — заявив Кириленко.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.