У москві вже не хочуть говорити з Україною: «відверті русофоби»

Москва не має наміру виводити свої війська з окупованих територій України й виплачувати репарації, чого вимагають українська влада. І вести переговори з Україною в межах ініційованої президентом Володимиром Зеленським «формули миру» не буде.

Про це заявив глава мзс р Сергій Лавров в інтерв’ю «росія сьогодні».

За його словами, глава української держави за допомогою країн Заходу намагається змусити Москву піти з окупованих районів Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей та виплатити репарації. Також Київ очікує від Москви «явки з повинною до міжнародних трибуналів». Однак РФ не піде на це.

Також він стверджує, що нинішня влада України «добре відома своєю недоговороспроможністю», а більшість українських політиків — «відверті русофоби».

Лавров також заявив, що на початку вторгнення рф переговори між двома державами показали, що знайти взаємоприйнятні точки можна знайти. Проте Зеленський нібито показав «повну несамостійність» та припинив діалог за вказівкою «англосаксів».

«Чи залишилися на територіях, підконтрольних київському режиму, адекватні політики сказати складно», — додав він.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.