Мінспорту опублікувало списки імен видатних українських спортсменів, пропонованих для увічнення при перейменуванні

Міністерство молоді та спорту України опублікувало списки імен видатних українських спортсменів, пропонованих для увічнення у географічних назвах та об’єктах топоніміки.

“У повномасштабній війні проти України Росія потужно використовує пропагандистські штампи та міфи. Сьогодні особливо важливо остаточно позбутися цієї колонізаторської спадщини. Припинити зберігати її в назвах вулиць, площ, майданів. Українці – нація переможців! І на фронті, і у спорті! У нас є титуловані спортивні герої, які прославляли Україну в різних куточках світу. Пам’ять про них важливо увічнити в назвах географічних об’єктів та об’єктів топоніміки населених пунктів”, – ідеться у повідомленні пресслужби міністерства.

Мінспорту підготувало списки імен видатних українських спортсменів – чемпіонів і призерів Олімпійських, Паралімпійських, Дефлімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи, а також тих, хто віддав своє життя у боротьбі з російським агресором.

Зі списком видатних українських спортсменів – чемпіонів Олімпійських ігор та багаторазових переможців чемпіонатів світу можна ознайомитися за посиланням. 

Зі списком загиблих спортивних фахівців з неолімпійських видів спорту можна ознайомитися за посиланням.  

Зі списком титулованих (померлі, загиблі) спортсменів з інвалідністю, чемпіонів і призерів Паралімпійських, Дефлімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи можна ознайомитися за посиланням. 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.