У Лиманській громаді досі не встановили дані понад 50 людей, чиї тіла знайшли у похованнях після деокупації

У Лиманській громаді на Донеччині досі не встановлені дані 55 людей, тіла яких знайшли у похованнях після звільнення рік тому. Серед них є і цивільні люди, і військовослужбовці.

Про це Суспільному Донбас повідомили у поліції Донеччини, передають Вчасні Новини.

За словами начальника відділу №3 Краматорського райуправління поліції Ігоря Угнівенка, людей під час окупації Лиманщини ховали на узбіччях у дворах, та наймасовіше поховання було на місцевому кладовищі.

“Місцеві нам допомогли і колишні працівники ритуальних послуг, які нам розповіли де були поховані люди, де були поховані наші військовослужбовці, де масові поховання і місті Лиман”, — розповів Ігор Угнівенко Суспільному Донбас.

“Важко було викапувати всі ці тіла, усвідомлювати всю цю трагедію на нашій землі. Були різні категорії загибелі цих людей, в тому числі і від прильотів — це мінно-вибухові травми, були поодинокі випадки і біологічних смертей, не кримінальні”, — додав поліцейський.

У Лиманській громаді з моменту деокупації, за даними на 22 вересня, знайшли 132 поодинокі могили, повідомили Суспільному у відповідь на офіційний запит у Головному управлінні Національної поліції Донецької області.

“На території Лиманської ОТГ виявлено 132 поодинокі поховання, з них вилучено 134 тіла цивільних, в тому числі 1 дитину 2011 року народження, та 2 військовослужбовців. Та два масових поховання: 146 людей, з яких 111 цивільних, з яких 4 дитини 1, 3, 10 та 14 років, та 35 військовослужбовців ЗСУ”, — йдеться у відповіді поліції Донеччини.

Загалом у громаді, за даними поліції, виявили тіла 245 цивільних людей та 37 військовослужбовців ЗСУ, це:

  • 137 чоловіків,
  • 91 жінка,
  • 5 дітей.

Стать 12 людей після ексгумації з поховань не встановлена, додали у поліції.

Станом на 22 вересня 55 не ідентифіковані: 22 цивільних та 33 військових, повідомили у відповіді на запит.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.