Війна на сході УкраїниДонецька областьНовини

ЗСУ: Біля Бахмута та Куп’янська армія рф перейшла від оборони до наступу

На Бахмутському та Куп’янському напрямках військові рф посилили своє угруповання та перейшли від оборони до активних дій, кажуть у командуванні Сухопутних військ ЗСУ. Окупанти хочуть знову захопити території, які звільнили Сили оборони, тож накривають їхні позиції щільним вогнем артилерії та мінометів.

Про це повідомляють Вчасні Новини з посиланням на інтерв’ю командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського «Інтерфакс-Україна».

За його словами, на сході обстановка залишається складною. Ворог не полишає спроб домогтися успіхів і щоденно атакує наші позиції.

«Особливу активність проявляє в районі Куп’янська, де намагається просунутися вперед одразу на кількох напрямках. У районі Бахмута противник суттєво посилив своє угруповання та перейшов від оборони до активних дій», – сказав Сирський.

Він зазначив, що росіяни намагаються там зупинити просування українських військ і відновити втрачене положення, використовуючи десантні підрозділи. Також на окремих ділянках використовують штурмові групи зі складу загонів «Шторм Z».

«Дії противника підтримуються щільним вогнем артилерії та мінометів. Постійно збільшується застосування дронів-камікадзе. Водночас завдяки професійним і злагодженим діям наших воїнів ворог зазнає великих втрат і не може досягти поставлених цілей», – наголосив Сирський.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.