Війна на сході УкраїниДонецька областьНовини

Доба на Донеччині: Окупанти обстріляли 18 населених пунктів Донеччини, є поранений цивільний

Протягом минулої доби ворог 20 разів вів обстріли Донеччини. Під вогнем окупантів опинилися 18 населених пунктів. Одна людина отримала поранення. Армія рф била по цивільному населенню з авіації, артилерії, РСЗВ «Ураган» та «Смерч».

Загарбники випустили снаряди по містах Авдіївка, Залізне, Курахове, Часів Яр, смт Велика Новосілка, Гостре, Курдюмівка, Нью-Йорк, Північне, селах Бердичі, Восход, Карлівка, Комар, Максимівка, Маркове, Новоочеретувате, Новоселівка Перша, Скудне.

Про це повідомляють Вчасні Новини з посиланням на інформацію Донецької ОВА та поліцію Донеччини.

На Волноваському напрямку Вугледар зазнав обстрілів з артилерії, Градів, танків, СПГ та ударів дронами-камікадзе. У Новоукраїнці пошкоджено будинок і господарчі споруди. У Новоочеретуватому Комарської громади пошкоджено 8 будинків.

На Донецькому напрямку у Карлівці Новогродівської громади пошкоджено будинок. У Курахівській громаді обстріляні Курахове і Гостре.

На Горлівському напрямку 1 людина поранена у Залізному Торецької громади. Також у громаді пошкоджено 4 приватні будинки та адмінбудівлю у Північному; 1 будинок у Нью-Йорку. У Часовоярській громаді пошкоджено 6 будинків, у Марковому Костянтинівської громади — 5 будинків.

На Лисичанському напрямку пошкоджено 2 будинки у Переїзному Званівської громади і 1 у Сіверську.

Ситуація уздовж лінії фронту на Донеччині

За даними Генштабу України, Сили оборони відбили понад 50 атак російських окупантів на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

На Лиманському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Бахмутському напрямку противник безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Кліщіївки, де наші захисники відбили 3 атаки. Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута.

«На Авдіївському напрямку окупанти не полишають спроб оточити Авдіївку, але наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи ворогу значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника в районах населених пунктів Авдіївка, Тоненьке, Первомайське Донецької області, де Сили оборони відбили понад 5 атак ворога», – ідеться в повідомленні.

На Мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки. Тут українські воїни відбили понад 15 атак росіян.

На Шахтарському та Запорізькому напрямках наші захисники відбили атаку ворога в районі Старомайорського Донецької області.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.