Київ піднявся у рейтингу розумних міст світу. Тепер українська столиця на 16 позицій вище, ніж торік

Про це зазначили у звіті організації за 2021 рік.

У рейтингу оцінюють міста за ефективність використання технологій, які посилюють комфорт та зменшують недоліки урбанізації для своїх громадян. Цьогоріч Київ, згідно з результатами, випереджає багато інших європейських міст, зокрема Рим, Стамбул та Лісабон.

За рік українська столиця піднялася на 16 позицій. Краща позитивна динаміка лише у трьох міст — Ріяд (+23 пункти), Сарагоса (+33 пункти) та Сеул (+34 пункти).

Серед онлайн-сервісів Києва позитивно відзначили купівлю квитків у громадський транспорт, сервіси паркування й е-документи. Водночас затори на дорогах, забруднення повітря та доступне житло визнали питаннями, які турбують киян.

У трійку найкращих розумних міст цьогоріч увійшли Сінгапур, Цюрих та Осло.

В організації зазначили, що пандемія та прискорення цифрової трансформації сильно вплинули на сприйняття мешканців міст того, як технології допомагають розв’язувати міські проблеми.

Зауважимо, що українська столиця записана в рейтингу як Kiev, а не Kyiv. Міністерство закордонних справ України у жовтні 2018 року розпочало онлайн-кампанію «#CorrectUA», у межах якої звертається до іноземних ЗМІ із закликом писати назву міста Київ правильно (#KyivNotKiev). Це вже зробили більшість світових організацій.

Детальніше про рейтинг

Smart City Index є спільним дослідженням Центру світової конкурентоспроможності IMD та Сінгапурського університету технології та дизайну. У рейтингу враховують економічні й технологічні показники та опитування 15 тисяч місцевих жителів. 

Мешканців зі 118 міст опитали в липні 2021 року. Їм поставили запитання щодо технологічного забезпечення їхнього міста в п’яти ключових сферах: здоров’я та безпека, мобільність, діяльність, можливості та управління.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.