Без категорії

Пожежа у лікарні на Івано-Франківщині: Монастирський вимагає заборонити джерела відкритого вогню у медзакладах

Про це очільник МВС повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Важливо жорстко дотримуватися правил протипожежної безпеки в медзакладах. Насамперед у «ковідних» відділеннях. І прошу керівників лікарень та реанімаційних відділень подбати про це», — заявив він.

Глава МВС вимагає від керівників медичних установ організувати неухильне дотримання правил протипожежної безпеки. Зокрема, заборонити мати джерела відкритого вогню в реанімаційних відділеннях, тим паче де працює кислородне обладнання.

Як передає «Укрінформ», на брифінгу Монастирський заявив, що в райлікарнях по всій країні перевірять дотримання пожежної безпеки.

«Ухвалено рішення провести повний облік наявності відповідних протипожежних засобів у реанімаційних відділеннях районних лікарень по всій країні, позачергово перевірити, провести роз’яснювальну роботу, яка проводиться паралельно МОЗ і Державною службою з надзвичайних ситуацій», — заявив він.

Він додав, що такі заходи необхідні, щоб не допустити трагедій, подібних пожежі у приміщенні реанімаційного відділення районної лікарні на Івано-Франківщині.

Що сталося?

Вчора, 28 грудня, приблизно о 21:00 у реанімаційній палаті Косівської центральної районної лікарні на Прикарпатті виникла пожежа. У вогні загинули троє людей, трьох постраждалих медиків госпіталізували до Івано-Франківського медзакладу. Стан двох із них лікарі оцінюють як критичний.

За даними рятувальників, у реанімації одночасно працювали п’ять кисневих концентратів, що призвело до перенасиченості повітря киснем. Після смерті одного пацієнта з COVID-19 співробітник закладу поставив заупокійну свічку.

Від контакту відкритого вогню з перенасиченим киснем повітрям у палаті миттєва зайнялося медичне обладнання, тканина та інші предмети, зазначали у ДСНС.

Прокуратура відкрила кримінальну справу за ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу — порушення вимог пожежної безпеки, внаслідок якої загинули та постраждали люди. Санкція статті передбачає ув’язнення від 3 до 8 років.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.