СБУ оголосила підозру командиру бойовиків, який керував обстрілами на Луганщині

Про це повідомили в пресцентрах СБУ та Луганської обласної прокуратури.

Слідчі оголосили бойовику підозру за ч. 2 ст. 260 участі Кримінального кодексу України — створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань.

Санкція цієї статті передбачає позбавленням волі до 8 років з можливою конфіскацією майна. Суд обрав бойовику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Що відомо про бойовика?

За попередньою інформацією, чоловік втратив орієнтири на місцевості та вийшов на українські позиції. Він був одягнений у військову форму російського зразка.

Слідство з’ясувало, що підозрюваний з 2019 року служив у мотострілецькому полку бойовиків, з 2021 року — був командиром одного з його відділень. Під його керівництвом бойовики брали участь в обстрілах позицій українських військових.

Зловмисник діяв уздовж лінії зіткнення і спостерігав за переміщенням українських військових. Для обстрілів використовував стрілецьку вогнепальну зброю, артилерійське озброєння та військову техніку. За даними слідства, у лютому 2020 року зловмисник отримав громадянство РФ.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.