Українські моряки знову провели тренування в Чорному морі — цього разу спільно з Францією

Про це 30 грудня повідомила пресслужба ВМС Збройних сил України.

У північно-західній частині Чорного моря середній десантний корабель «Юрій Олефіренко» разом із фрегатом Auvergne провели тренування типу .

«Метою заходу було підтримання безпеки в Чорноморському регіоні, вдосконалення навченості та взаємосумісності екіпажів кораблів двох країн відповідно до стандартів Північноатлантичного Альянсу», — пишуть у ВМС України.

Як повідомляється, окрім кораблів, від французької сторони до навчань залучили також корабельний транспортно-бойовий гелікоптер NH-90.

Екіпажі кораблів провели низку спільних тренувань, зокрема, ведення нічного сигналізування, висвітлення морської обстановки в районах інтенсивного судноплавства, тренування зі зв’язку тощо. У командуванні кажуть, що основну увагу приділяли підвищенню взаємосумісності та злагодженості дій екіпажів.

Також на борту «Юрія Олефіренка» провели тренування з надання допомоги аварійному кораблю із висадкою рятувальної групи французького фрегата.

У ВМС відмітили, що комунікацію між екіпажами кораблів здійснювали виключно англійською мовою відповідно до міжнародної системи сигналів.

Спільні тренування ВМС України з іншими державами

Українські ВМС регулярно проводять спільні навчання з західними партнерами для відпрацювання взаємодії у складі багатонаціональної тактичної групи відповідно до стандартів НАТО та підвищення рівня взаємосумісності.

Так, у травні 2019 року ракетний катер ВМС ЗСУ провели низку тренувань в акваторії Чорного моря з кораблем Королівського Військово-морського флоту Великої Британії.

У жовтні того ж року ВМС України провели спільні навчання з військовими США, Румунії та Великої Британії.

Відтак у квітні 2021 року українські ВМС провели спільні навчання з румунами в Чорному морі.

У червні цього ж року в українсько-американських військових навчаннях Sea Breeze взяла участь рекордна кількість учасників — загалом 32 країни з шести континентів, а це приблизно 5 тисяч військових.

А в листопаді українські військово-морські сили провели військові тренування у Чорному морі разом з кораблями США, Туреччини та Румунії.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.