Тука: Зніміть «локшину» з вух, слухаючи заяви про Донбас

Колишній заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій розповів, чи дійсно врегулювати ситуацію на Донбасі може тільки Путін та чи важко Росії утримувати ОРДЛО.

Про це ексзаступник міністра з питань тимчасово окупованих територій, голова Луганської ВГА в 2015-2016 рр. Георгій Тука розповів у інтерв’ю в ефірі програми «Все по бєспрєдєлу», передають Вчасні Новини.

Подробиці. Тука розповів, якою насправді є ситуація на Донбасі та чи дійсно Росія втомилася від Донбасу.

«Я б не хотів, щоб ви долучалися до когорти наївних, які говорять, що Путін піде і помахає нам ручкою. Я вже 5 років чую, що Путін «все», – сказав він.

Тука підкреслив, що Путін зробить все, щоб і його «спадкоємець гарантував дотримання бізнес-домовленостей і збереження загального курсу Росії».

«Ніхто не знає, коли це «все» відбудеться. Але не треба забувати, що ця людина займає найвищу посаду в Російській Федерації вже дуже тривалий термін. Незважаючи ні на що, Путіна можна сміливо називати досвідченим політиком. Без всяких сумнівів, він зацікавлений в забезпеченні безпеки особисто для себе, для своєї родини і для Російської Федерації в його розумінні. Путін також зацікавлений, щоб спадкоємець гарантував дотримання бізнес-домовленостей і збереження загального курсу Росії», – заявив він.

Колишній заступник міністра також спростував поширену думку про те, що ключ до вирішення питань Донбасу є особисто у Путіна і тільки від нього особисто залежить, чи буде мир на сході України. А зараз взагалі немає ніяких ознак того, що це є у планах Росії.

«Так, але я кілька років намагаюся звернути увагу на одну річ. Коли ми говоримо, що ключ від миру лежить в кишені Путіна, не треба мати на увазі конкретну людину. Це щонайменше 15-20 осіб, які уособлюють його найближче оточення, і які безпосередньо проводять політику Путіна. Поки немає зовнішніх ознак того, що тези: Путін втомився від Донбасу, Росія втомилася від санкцій, Путін хоче залишити Донбас – мають під собою якусь підставу», – сказав він.

Наостанок Тука розповів про те, що йому передають українці з ОРДЛО та закликав всіх, хто чує про те, що Росії не вигідно утримувати Донбас і вона втомилася, «знімати локшину з вух».

«Наші українці, які опинилися на окупованій території, надали мені велику кількість інформації. Сьогодні вже працює повністю налагоджена система незаконного видобутку антрациту, контрабандного переправлення його на територію Росії. Звідти йде легалізація, і ми самі купуємо це вугілля. У такій ситуації розповідати, що Росія втомилася, в тому числі і фінансово, утримувати окупований Донбас – це просто вішати локшину на вуха громадян. У такому режимі Росія може утримувати цю територію десятиліттями, як це відбувається в Придністров’ї, в Абхазії, в Південній Осетії. Це крапля в морі для Російської Федерації», – резюмував Георгій Тука.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.