ЕкономікаНовини

В Україні перевірили готовність обленерго до зими

Міністерство енергетики України перевірило готовність операторів системи розподілу (обленерго) до зими в умовах російських обстрілів.

Про це повідомили в Міненерго, передають Вчасні Новини.

Така перевірка пройшла в усіх областях України, провів її штаб з ліквідації наслідків воєнної надзвичайної ситуації в електроенергетичних системах при Міненерго за розпорядженням міністра енергетики Германа Галущенка.

«Було виконано завдання з відновлення електропостачання, ремонтів основного обладнання мережевої інфраструктури, вжито заходів з посилення інженерного захисту основного обладнання, забезпечення керованості в умовах відсутності централізованого електропостачання та зв’язку, перевірено наявність аварійного запасу матеріалів та обладнання для виконання аварійно-відновлюваних робіт. Також опрацьовувалися сценарії реагування у разі втрати основних джерел енергопостачання», – повідомили в Міненерго. 

За підсумками перевірки Штаб доручив операторам системи розподілу доопрацювати сценарії оперативного відновлення електропостачання споживачів, зокрема об’єктів критичної інфраструктури. 

До роботи було залучено уповноважених представників Держенергонагляду, НКРЕКП, Служби безпеки України та НЕК «Укренерго». 

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.