Росія виступила проти посередництва Туреччини у вирішенні конфлікту на Донбасі

Російська влада вважає, що Туреччина не може виступати посередником між Україною та Росією щодо питання Донбасу.

Про це повідомляє російське видання «Газета.ру», передають Вчасні Новини.

Речниця Міністерства закордонних справ РФ Марії Захарова традиційно вдалася до тиражування офіційної кремлівської позиції щодо «збройного конфлікту на Сході України», який нібито є «внутрішньоукраїнським». За її словами, Росія  не має жодного стосунку до цього, саме тому Київ має безпосередньо спілкуватися з представниками «ДНР» та «ЛНР», а не з Кремлем.

«Важливим кроком на цьому напрямі міг би стати його внесок у переконання української влади відмовитися від агресивних планів щодо Донбасу, розпочати сумлінно виконувати Мінські угоди у прямому діалозі з Донецьком та Луганськом», – зазначила речниця російського МЗС.

Згодом з аналогічною промовою виступив глава МЗС Росії Сергій Лавров. Він заявив, що РФ не є стороною конфлікту щодо Донбасу. При цьому міністр заявив, що між Путіним та Ердоганом планується телефонна розмова, у які президенти обов’язково обговорять ситуацію на Донеччині.

Нагадаємо. 29 листопада Глава Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що готовий стати посередником між Києвом і Москвою, щоб привести відносини двох столиць, що ворогують, до мирного врегулювання.

У МЗС України відповіли, що вітають будь-які зусилля партнерів, які можуть допомогти в завершенні військового конфлікту на Донбасі і поверненні тимчасово непідконтрольних уряду територій. Водночас Україна залишається відданою нормандському формату.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.