Наука та освітаНовини

Домедична допомога та керування дронами: МОН оновить шкільну дисципліну «Захист України»

Українські школярі навчатимуться надавати домедичну допомогу, керувати дронами та орієнтуватися на місцевості. Пілотний проєкт стартуватиме вже з 1 вересня 2023 року і обіцяє бути «корисним та цікавим».

Про це повідомляють «Вчасні Новини» з посиланням на міністра освіти і науки України Оксена Лісового.

За його словами, шкільну дисципліну «Захист України» планують оновити та актуалізувати.

«Більше практики, актуальних знань та життєво необхідних умінь. І діти, і вчителі дають відгуки, що програма має бути актуалізована, а предмет – корисним та цікавим», – зазначив він.

Лісовий підкреслив, що наразі є запит на якісну домедичну допомогу, мінну безпеку, керування дронами і орієнтування на місцевості.

«Тож з вересня плануємо запустити пілот проєкту оновленої дисципліни – реалізовуватимемо у школах з різних областей», – сказав міністр.

Також він додав, що на основі відгуків учителів і учнів, що братимуть участь у пілоті, програма дисципліни буде фіналізована.

Аби пілот відбувся успішно, МОН планує провести навчання для вчителів. Для цього залучатимуть до співпраці міжнародні та громадські організації, які мають досвід у навчанні дорослих.

«Зокрема тих спеціалістів, які готові навчати вчителів роботи із симуляторами FPV дронів, мають спеціалізацію в топографії, домедичній допомозі та запобіганні травматизму», – пояснив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.