Війна на сході УкраїниДонецька областьНовини

Доба на Донеччині: рф вбила одного цивільного на Донеччині та поранила трьох

Під російським вогнем загинула жителька села Шевченко. Ще троє цивільних в інших населених пунктах отримали поранення.

За інформацією голови Донецької ОВА Павла Кириленка, ворог обстрілював десятки українських населених пунктів на Донеччині.

На Волноваському напрямку під обстрілами Вугледар і Новоукраїнка — без жертв.

На Донецькому напрямку у Гродівській громаді зруйновано 1 будинок, пошкоджено 10 будинків і церкву. Під вогнем 4 вулиці у Красногорівці. У Курахівській громаді обстріляні околиці Курахового, Гострого і Дачного.

На Горлівському напрямку у Торецькій громаді пошкоджено 2 будинки: у Торецьку і Петрівці; під вогнем Нью-Йорк. У Часовоярській громаді пошкоджено 5 будинків.

Ситуація уздовж лінії фронту на Донеччині

За даними Генштабу України, ворог гатив з авіації, артилерії, мінометів та намагався вести безуспішні наступальні дії на кількох напрямках регіону.

На Лиманському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Новоєгорівки та Білогорівки Луганської області. Від артилерійських обстрілів  противника постраждали понад 15 населених пунктів, серед них Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Ямполівка, Сіверськ, Спірне, Виїмка, Федорівка та Веселе Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Курдюмівки Донецької області. Завдав авіаційних ударів в районах Ступочків, Білої Гори, Нью-Йорка Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів противника постраждали понад 20 населених пунктів, серед них Міньківка, Богданівка, Часів Яр, Диліївка, Дружба та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Сєверного Донецької області. Ворог завдав артилерійських та мінометних обстрілів по населеним пунктам Новокалинове, Авдіївка, Первомайське, Галицинівка, Мемрик Донецької області.

На Мар’їнському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Красногорівки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Красногорівка, Курахове, Побєда, Костянтинівка, Єлизаветівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Старомайорського Донецької області. Від артилерійських обстрілів противника постраждали понад 15 населених пунктів, серед них Вугледар, Золота Нива, Благодатне, Рівнопіль, Новосілка та Зелене Поле Донецької області.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.