CуспільствоНовини

Як дивитись та слухати українське на Донеччині?

Перше, що роблять російські окупаційні сили, коли захоплюють території – блокують всі види українських інформаційних ресурсів. Ворог намагається максимально посилити свій інформаційний вплив не тільки на окупованих, а й на прифронтових регіонах, блокуючи український сигнал та використовуючи будь-які можливості для пропаганди.

Як повідомляли «Вчасні Новини», нещодавно очільник Донецької ОВА Павло Кириленко заявив, що у кількох населених пунктах Донецької області немає мовлення каналів України. Наразі вирішується питання про те, як відновити мовлення та що зробити, щоб заблокувати сигнали каналів російських загарбників, які вони транслюють на вільну територію Донеччини з окупованої.

Робота українського радіо та телебачення в Донецькій області

Нагадаємо, що від початку повномасштабної війни українське телебачення розкодоване на супутнику. Сигнал можна зловити будь-яким супутниковим приймачем чи телевізором із вбудованим приймачем.

Телебачення

Приймання цифрового ефірного мовлення можливе від передавальної станції Краматорськ. Орієнтовний радіус охоплення сигналом DVB-T2 програм МХ-1, -2, -3, -5 становить 40 км.

Від передавальної станції Костянтинівка орієнтовний радіус охоплення сигналом DVB-T2 програм МХ-1, -2, -3, -5 становить 25 км.

Від передавальної станції Покровськ орієнтовний радіус охоплення сигналом DVB-T2 програм МХ-1, -2, -3, -5 становить 30 км.

FM-радіостанції

Українське радіо (102,2 МГц), Армія ФМ (89 МГц), Громадське радіо (90,9 МГц), Можливість (87,5 МГц), Голос Донбасу (90,4 МГц) – можна приймати у радіусі 50 км від Краматорська.

Також у містах Бахмут, Соледар, Торецьк, Часів Яр, Костянтинівка можна приймати Армія ФМ (102,4 МГц), Українське радіо (98,6 МГц) та Промінь (103,1 МГц).

У місті Покровськ та прилеглих до міста районах у радіусі 30 км можна приймати Армія ФМ (101,4 МГц), Люкс FM (92,5 МГц) та Можливість (103,7 МГц).

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.