Рускій воєнний корабель

За тиждень ЗСУ звільнили 30 населених пунктів на Харківщині

За тиждень Збройні сили України взяли під контроль ще 29 населених пунктів на Харківщині. Загалом, станом на 4 жовтня, українська армія звільнила 483 населених пункти в Харківській області. Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

«Де ворога вигнали — тривають заходи з деокупації. Вже деокуповано 1534 населених пункти на території Донецької, Луганської, Миколаївської, Харківської та Херсонської областей триває відновлення роботи органів державної влади. Станом на сьогодні в Харківській області деокуповано 483 населених пункти», – сказав Тимошенко.

На деокупованих територіях Харківської області слідчі Нацполіції фіксують воєнні злочини Росії. У Харківському, Чугуївському, Куп’янському, Ізюмському та Богодухівському районах обстежують електроенергетичну інфраструктуру, після розмінування відновляють мережі.

Відновили електропостачання у селах Прелесне та Слобідське (Харківський район). У цих населених пунктах світла не було від самого початку повномасштабної війни енергетики не мали можливості відновити його раніше. У місті Балаклія заживили понад 13 000 абонентів. Також на деокупованих населених пунктах відновлюють газопостачання та надання адміністративних послуг.

У звільнених від окупантів громадах Харківської області працюють бригади екстреної медичної допомоги та починають працювати медичні установи. Повертаються поліцейські та надається гуманітарна допомога.

Також вже відкриваються відділення банків, а Укрпошта почала виплачувати пенсії та виплати, які надає держава для підтримки всіх людей, які наразі перебувають у звільнених від російських загарбників населених пунктах.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.