Прапор «новоросії», паспорти рф: що ще виявила СБУ в єпархіях УПЦ (МП)

Співробітники СБУ завершили контррозвідувальні (безпекові) заходи на об’єктах УПЦ (МП) у 4 областях України. Ідеться про Херсонську, Черкаську, Житомирську та Волинську області.

В рамках обшуків було виявлено російські паспорти, «перепустки федеральних радників рф» та прапор «новоросії».

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Було встановлено, що під час захоплення Херсону місцевий архімандрит – настоятель Успенського собору був присутній у кремлівській залі під час оголошення анексії чотирьох українських регіонів. У супроводі російських загарбників за декілька днів до звільнення міста священник у втік до тимчасово окупованих районів півдня України.

«На території собору співробітники СБУ виявили колекцію ікон, викрадених рашистами з будинку почесного консулу Литовської Республіки під час окупації Херсону. В результаті подальшого огляду церковних приміщень, знайдено перепустки, виписані на ім’я «федерального советника военно-гражданской администрации рф» та російські паспорти місцевих священників. При чому вони отримали їх цього року, під час окупації Херсону рашистами», – ідеться в повідомленні.

У Красногірському Свято-Покровському жіночому монастирі на Черкащині було виявлено прапор так званої «новоросії» та бібліотеку з пропагандистською літературою російських авторів.

  • Прапор «новоросії», паспорти рф: що ще виявила СБУ в єпархіях УПЦ (МП)
  • Прапор «новоросії», паспорти рф: що ще виявила СБУ в єпархіях УПЦ (МП)
  • Прапор «новоросії», паспорти рф: що ще виявила СБУ в єпархіях УПЦ (МП)
  • Прапор «новоросії», паспорти рф: що ще виявила СБУ в єпархіях УПЦ (МП)

На території чоловічого монастиря Овруцько-Коростенської єпархії і Скиту у Житомирській області викрито колишніх кримінальників, які підтримують зв’язок з абонентами рф. Наразі ці контакти перевіряє СБУ.

У ще одному монастирі Житомирщини виявили особу, яка з 2020 року перебуває у загальнодержавному розшуку як безвісти зникла.

Під час огляду приміщень Свято-Миколаївського Милецького монастиря знайдено тексти молитов за країну-агресора та російські «підручники», в яких вихваляють кремлівський режим.

За викритими фактами розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Читайте також: 12 років за ґратами проведе священник УПЦ (МП), який «зливав» позиції ЗСУ на Луганщині

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.