Рускій воєнний корабель

Пентагон допоможе Україні, щоб контрнаступ тривав всю зиму

Українські військові продовжують успішний контрнаступ. Тільки за останні 10 днів вони деокупували понад 1000 квадратних кілометрів на Херсонщині.

Міжнародні партнери запевняють, що зроблять усе можливе, аби Україна подолала ворога і готові забезпечити Україну всім необхідним.

Про це на брифінгу заявив очільник Пентагону Ллойд Остін.

У Міноборони США очікують, що контрнаступ наших захисників триватиме упродовж всієї зими.

Остін зазначив, що ситуація на полі бою залишається динамічною. За його словами, сьогодні весь світ бачить, наскільки ефективно українські воїни працюють на Сході та Півдні. Зокрема, як наші воїни звільняють тимчасово окуповані Росією території. Тож Пентагон сподівається, що успішний контрнаступ триватиме і під час холодів.

Глава Пентагону підкреслив, що зима завжди є складним викликом у питанні бойових дій. Втім, міжнародні партнери зроблять усе можливе, аби допомогти Україні захистити свій суверенітет.

«Я очікую, що Україна продовжуватиме робити все можливе протягом зими, щоб повернути свою територію та бути ефективною на полі бою. І ми зробимо все можливе, щоб переконатися, що у них (українських військових – ред.) є все, що потрібно для ефективності», – зазначив він.

Остін впевнений, що ЗСУ змогли перехопити ініціативу під час контрнаступу і завдяки озброєнню від партнерів, зокрема, HIMARS.

Раніше міністр оборони США заявив, що нові нападки Путіна, як-от ракетний терор вже не можуть нічого змінити. Також він запевнив, що Україна отримає нові системи ППО настільки швидко, наскільки їх фізично зможуть доставити.

Читайте також: Як Путін прискорив та посилив нову допомогу Україні

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.