Паспорти тепер можна відправляти поштою за кордон

Кабінет міністрів України дозволив пересилання паспортів і посвідчень на повернення в Україну у міжнародних поштових відправленнях.

Рішення було прийнято на засіданні Кабміну вчора, 17 січня. Сьогодні постанову переголосували у зв’язку з уточненням законодавчої термінології.

Відповідна постанова спрямована на те, щоб допомагати українцям виїжджати з тимчасово окупованих територій України та з території російської федерації.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Депортація українців із тимчасово окупованих територій до рф стала масштабним злочином окупантів. При цьому громадяни часто залишаються без будь-яких документів, що посвідчують їх особу. Як наслідок – при спробі виїхати з російської федерації до третіх країн їм складно перетинати кордон», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що завдяки новації з’явиться можливість забезпечити проїзними документами українців, які були незаконно депортовані та тих, що виїхали до третіх країн. Це допоможе їм повернутися додому.

Ухвалене Кабміном рішення було розроблено за результатами роботи Координаційного штабу з питань забезпечення виїзду українців з ТОТ через територію третіх країн в Україну.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.