В ОРЛО розробили новий механізм заволодіння земельними ділянками ВПО

Підконтрольна Росії окупаційна «влада» непідконтрольних Україні районів Луганської області розробила механізм позбавлення вимушених переселенців права власності на прибудинкові земельні ділянки.

Про це написав журналіст, представник ВПО в українській делегації ТКГ щодо Донбасу Сергій Гармаш у Фейсбуці, передають Вчасні Новини.

Подробиці. Окупанти вирішили «офіційно» відбирати земельні ділянки у людей, які залишили свої домівки та переїхали на підконтрольну Україні території через російську агресію. Це випливає з тексту розпорядження так званого «управління з питань екології та охорони навколишнього середовища адміністрації міста Луганська».

«Документ» спрямований домовласникам, які в силу різних обставин не мають можливості займатися благоустроєм.

Зокрема, в приписі йдеться про те, що житлове будівництво, навколо якого не скошена трава і не прибрано сміття, вже потрапило в поле зору окупаційної влади. Господарям приватного житла в директивної формі пропонується «протягом п’ятнадцяти днів надати інформацію про власника».

«В разі відсутності інформації або невиконання раніше виданих приписів, документи будуть направлені на комісію для визнання даної земельної ділянки безхазяйним», – попереджають «екологи».

Водночас у «документі» жодного слова про те, як буде вирішуватися питання власності на будинки, що раптово опинилися на цих земельних ділянках.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.