Суд дозволив СБУ затримати Тараса Козака: оголошено розшук

Печерський районний суд Києва дозволив СБУ затримати нардепа Тараса Козака, якого підозрюють, зокрема, в державній зраді.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Служби безпеки України, передають Вчасні Новини.

Подробиці. У СБУ нагадали, що Тарас Козак був оголошений в розшук після того, як 11 травня йому і Віктору Медведчуку повідомили про підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у тимчасово окупованому Криму.

«СБУ має аргументовані докази протиправної діяльності і співпраці даних осіб з країною-агресором», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо. 11 травня Генпрокурор підписала підозри народним депутатам Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку. Їх звинувачують у державній зраді й замаху на розкрадання національних ресурсів у Криму.

Глава СБУ Іван Баканов заявляв, що Козак знаходиться в Росії. А соратник нардепа Віктор Медведчук зазначив, що Козак знаходиться на лікуванні в Білорусі.

Передбачається, що Медведчук через Козака передав російській стороні інформацію про секретний військовий підрозділ України.

«Цей епізод стався в серпні 2020 року. Медведчук направив Козаку, який тоді перебував на території РФ, … секретні дані щодо розташування секретного підрозділу ЗСУ, його особового складу і бойової підготовки. Такий собі подарунок спецслужбам РФ», – заявляв Баканов.

Сам Віктор Медведчук у цій справі сьогодні знаходиться під домашнім арештом і носить електронний браслет. Проте з 18 травня рішення суду щодо Медведчука одночасно оскаржують адвокати та прокурори.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.