CуспільствоДонецька областьНаука та освітаНовини

Деякі школи Донеччини планують відновити режим офлайн з 1 вересня

Станом на 6 липня російські обстріли зруйнували чи пошкодили 337 закладів загальної середньої освіти на Донеччині. Ще 163 перебувають на тимчасово окупованих територіях. Водночас з 1 вересня 2023-го навчання планують відновити у 271 школі Донецької області.

Про це повідомили в департаменті освіти і науки Донецької ОВА у відповідь на запит журналістів Вільного радіо, передають Вчасні Новини.

Зазначається, що щонайменше 500 освітніх закладів регіону зруйновані, пошкоджені чи перебувають у тимчасовій окупації.

Евакуювалися вчителі 22 шкіл Донецької області. Вони продовжать викладати дистанційно.

Водночас деякі школи планують відновити навчання в режимі офлайн. З міркувань безпеки у департаменті не уточнюють, в яких саме школах діти сядуть за парти. Але зазначається, що загальне рішення про формат роботи — очний, змішаний чи дистанційний — ухвалюватимуть військові адміністрації з огляду на готовність укриттів та безпекову ситуацію.

«Оскільки на сьогодні в області відсутні передумови організації освітнього процесу в закладах освіти в очному/змішаному форматі, рішення про режим роботи закладів загальної середньої освіти буде прийнято військовими адміністраціями населених пунктів на відповідних територіях з урахуванням безпекової ситуації, наявності та готовності захисних споруд цивільного захисту/найпростіших укриттів за погодженням з облдержадміністрацією, обласною військовою адміністрацією в другій половині серпня 2023 року», — ідеться у відповіді на інформаційний запит.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.