Війна на сході УкраїниНовиниРускій воєнний корабель

Окупанти серед дня обстріляли Торецьку громаду: загинули двоє дітей

У селі Дружба Торецької громади Донецької області росіяни вбили двох дітей та поранили літню жінку.

Про це повідомляють Вчасні Новини з посиланням на керівника Донецької ОВА Павла Кириленка.

За його словами, обстріл стався близько 15:00.

21 липня окупаційні війська з артилерії накрили село Дружба Торецької громади. Один зі снарядів влучив на подвір’я, де були двоє дітей — вони зазнали смертельних поранень. Під вогнем також травмувалася літня жінка, її відвезли до лікарні.

«Один зі снарядів влучив на подвір’я, де перебували діти, — 10-річний хлопчик і 16-річна дівчинка. Брат і сестра. Вони отримали поранення, несумісні з життям. Крім того, у тому ж селищі під час обстрілу була поранена літня жінка — вона доправлена до лікарні», — написав Кириленко.

Посадовець вчергове наголосив на важливості евакуації дітей із небезпечних міст і сіл регіону.

«Вкотре закликаю батьків неповнолітніх дітей: вивозьте дітей із небезпечної зони! Діти не мають жити поруч із війною. За збереження їхнього життя ви відповідаєте у тому числі і перед законом», – додав Кириленко.

Станом на 1 червня з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну внаслідок бойових дій у Донецькій області загинули 198 дітей та 287 отримали поранення. Такі жахливі цифри наводила поліція Донеччини без урахування тимчасово окупованих територій, де неможливо встановити точні дані про загиблих та поранених.