Донецька областьЕкономікаНовини

Чиновникам на прифронтових та деокупованих територіях вдвічі збільшать зарплати

Кабінет міністрів вніс зміни до постанови про видатки на оплату праці працівників місцевих державних адміністрацій. Фонд оплати праці може бути збільшений у два рази.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на постанову уряду від 21 листопада 2023 р. № 1223.

Документом встановлено, що місцеві державні адміністрації, які належать до територій відновлення та/або які належать до територій, на яких ведуться (велися) бойові дії можуть отримувати додаткові кошти з місцевих бюджетів на оплату праці працівників до 100% затвердженого у державному бюджеті України.

Згідно з постановою уряду від 18 липня 2023 р. № 731, територіальна громада відноситься до території відновлення за умови наявності хоча б одного з таких критеріїв:

  • 1) на території територіальної громади відбувалися бойові дії;
  • 2) територія територіальної громади або її частина була тимчасово окупована;
  • 3) на території територіальної громади наявні руйнування об’єктів критичної та соціальної інфраструктури, об’єктів житлового фонду внаслідок ведення бойових дій та/або обстрілів;
  • 4) територія територіальної громади характеризується значним переміщенням населення до інших регіонів та/або інших держав та різким погіршенням рівня соціально-економічного розвитку.

Території, на яких ведуться (велися) бойові дії

Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією затверджується Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Актуальний перелік від 22 вересня 2023 року розміщений на сайті відомства.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.