міжнародна допомогаНовини

Литва надає €41 млн військової допомоги Україні

Із нагоди Дня Незалежності України Литва надасть нову партію військової підтримки на суму 41 мільйон євро.

Про це повідомляє литовське Міністерство оборони, передають «Вчасні Новини».

Україна отримає боєприпаси до ручних гранатометів Carl Gustaf, гвинтівки, комплекси радарів морського спостереження, боєприпаси калібру 5,56 мм, генератори, антидрони та інше обладнання. Також Україні передадуть пускові системи NASAMS.

«Внесок Литви у боротьбу за свободу України вже становить мільйони боєприпасів і тисячі одиниць зброї, а отримана віддача — це цінні уроки та зміцнення оборони Литви. Литва продовжує безперервну підтримку України, яка сьогодні святкує 32-гу річницю своєї незалежності», — наголосив міністр оборони Арвідас Анушаускас.

Загалом від початку повномасштабної війни загальна сума військової підтримки Литви для України вже перевищила пів мільярда євро.

Так, протягом перших семи місяців 2023 року військова підтримка містила вертольоти Мі-8, зенітні установки Л-70 із боєприпасами, бронетранспортери М113, мільйони патронів та боєприпаси до гранатометів.

За даними оборонного литовського відомства, держава готує експертні консультації, виділяє кошти в міжнародні фонди підтримки України, бере участь у підготовці українських військових, зокрема в межах операції Interflex.

Окрім того, поранені українські військові проходять лікування та реабілітацію в Литві. Країна вже прийняла приблизно 200 поранених бійців та планує прийняти ще більше.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.