CуспільствоДонецька областьНовини

У Слов’янську діти можуть безплатно навчатися швейної майстерності

У прифронтовому Слов’янську Донецької області наразі проживає багато дітей різного віку. Попри те, що на Донеччині триває евакуація, родини з дітьми залишаються в місті або повертаються з більш безпечних регіонів України та з-за кордону. При цьому тут не працюють жодні навчальні заклади та традиційні гуртки, які функціонували до початку повномасштабної війни. Тож діти переважно сидять вдома або гуляють на вулиці навіть під звуки сирени.

Щоб хоч якось підтримати таких дітей волонтери та благодійники міста намагаються створювати ті чи інші активності. Зокрема, вони проводяться у приміщенні благодійного фонду «Слов’янська Мрія». Тут діти можуть співати, малювати та брати участь у квестах, які періодично влаштовують організатори.

А тепер слов’янські діти та переселенці, які знайшли прихисток у Слов’янській громаді, зможуть безплатно навчатися швейного мистецтва.

Про це Вчасним Новинам розповіла виконавча директорка БФ «Слов’янська Мрія» Євгенія Алфімова.

За її словами, вже було проведено два заняття, на яких дівчата різного віку опановували нові навички. На першому вони вчилися шити руками та робити закрепи замість вузликів. Опановували стрічку, яка може замінити швейну, коли немає обладнання. А також пошилигольниці-подушечки.

На другому занятті дізнались, як заправити машинку та строчити, а потім випробували себе на практиці, адже у приміщенні офісу встановлено професійне обладнання. Електричну швейну машинку передала переселенка з Добропілля, яка раніше мала великий бізнес, пов’язаний з виготовленням одягу та речей. Її підприємство наразі не працює, а вона вирішила передати свій досвід дітям Слов’янська.

Заняття проводяться кожної суботи. Для участі потрібно записатися за номером телефону: 050 56 594 64 (Євгенія).

Всі заняття безкоштовні, а матеріали для навчання швейної справи надаються в офісі БФ «Слов’янська Мрія» за адресою: Слов’янськ, вул. Вчительська, буд. 2.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.