Війна на сході УкраїниДонецька областьНовини

Барабаш: Ворог не контролює терикон біля Авдіївки

Війська рф не контролюють терикон поблизу Авдіївки. Ця територія лишається “сірою зоною”, а коли російські диверсійні групи намагаються зайти туди, ЗСУ завдають по них ударів з артилерії та інших засобів. Крім того, у загарбників багато втрат, тож вони не зможуть “нескінченно підтримувати” такий темп наступу.

Про це в ефірі каналу 24 повідомив начальник Авдіївської МВА Віталій Барабаш, передають Вчасні Новин.

“Терикон точно неконтрольована зона росіянами. Це “сіра зона”. Заходять туди їхні ДРГ, заходять наші. Це такий “сіряк”, який для будь-кого є певний клопіт, тільки вони туди залазять наші навалюють “артой”, — розказав Віталій Барабаш.

Він наголосив, що росіяни не можуть закріпитись на териконі, але й українські військові там оборону не тримають.

“Якби терикон був під їхнім контролем, вчора я б не зміг виїхати з міста, а сьогодні не заїхав. Вчора ми хліб завезли. Важко, ризиковано. Ніхто там фізично закріпитись не може і не зможе”, — розповів Віталій Барабаш.

Очільник міської військової адміністрації додав, що окупаційні війська не полишаються спроб штурмувати позиції ЗСУ, але не можуть перетнути залізничну гілку. За словами Барабаша, наразі армія рф більше використовує піхоту, стрілецькі бої навколо міста майже не вщухають.

На питання про ризик оточення Авдіївки, начальник МВА відповідає, що такий ризик є, але це сталося навіть не 10 жовтня (коли розпочався новий масований наступ сил рф на місто — ред.).

“Звичайно, що ризики є, але сказати що б так, прямо — все вже. Я б так не казав. Дивлячись не те, як вони просуваються, скільки втрачають сил”, – підкреслив він.

На думку Віталія Барабаша, російські окупаційні сили зазнають дуже високих втрат на Авдіївському напрямку, і вони не зможуть “нескінченно підтримувати” такий темп наступу.

“Санітарні втрати, трьохсоті тисячі. Всі лікарні Донецька, Макіївки, Харцизька, навіть вже Шахтарська переповнені. Підвозять людей, перекидають з Луганського напрямку”, — додав Віталій Барабаш.

Вчасні Новини

Робимо все можливе, щоб найсвіжіші новини доходили до вас якнайшвидше і так, щоб кожна людина могла отримувати відповіді на свої питання.